środa, 9 maja 2012

czerwone wino Tessano di San Marino

Czerwone wino z certyfikatem pochodzenia. Zrobione w 50 % z winogron sangiovese i w 50 % z innych winogron uprawianych w San Marino. Tworzone jest w małych beczkach z francuskiego dębu. Można je przechowywać w piwnicy, spiżarni przez 8-10 lat.Zawartość alkoholu 13,5 %, kwasowość całkowita 5,3 %. Kolor wina jest głęboki i intensywny. W smaku pełne i harmonijne. Czuć wyrafinowany smak od wanilii do prażonych migdałów czy kawy, lukrecji i cynamonu. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i dojrzałych serów. Temperatura serwowania to 18 stopni. Najlepiej odkorkować na kilka godzin przed podaniem. Zalecane jest wlanie wina do karafki by pooddychało :).

Tessano di San Marino, źródło consorziovini.sm

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz