środa, 25 kwietnia 2012

Steak San Marino (stek San Marino)

PRZEPIS:

Składniki:
- steki wołowe
- mąka pszenna
- 5 ml soli
- zmielony czarny pieprz
- 4 marchewki
- włoska przyprawa
- pikantna przyprawa
- 400 g pokrojonych pomidorów
- szklanka czerwonego wina
- średnia cebula
- seler
- liść laurowy

Obrać i pokroić na kawałki cebulę, marchew i seler. Podzielić stek na 4 części. Połączyć w misce mąkę, sól i pieprz i obtoczyć steki. Stek ułożyć na głębokiej patelni do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju na spodzie. Następnie wymieszać pomidory, wino, marchew, cebulę, seler, włoskie przyprawy, liść laurowy i zalać tym wszystkim steki. Gotować w piekarniku lub piecyku od 2 do 5 godzin. Podawać najlepiej z ryżem.

steak San Marino, źródło allrecipes.com
steak San Marino, źródło recipes.howstuffworks.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz